Nieuws

Basisschool Columbus Heerhugowaard

Basisschool Columbus Heerhugowaard


”Zouden jullie het comfort in onze school kunnen verhogen en de installaties energiezuiniger kunnen maken zodat wij voorbereid zijn op de toekomst?”

Deze vraag kreeg Advilateur® in 2020 van Basisschool Columbus te Heerhugowaard. Advilateur® heeft een plan gemaakt om antwoord te geven op deze vraag. In dit plan is het opwekken van de warmtevraag en het gebouw voorzien van koeling opgevangen met een warmtepomp. Na akkoord op dit plan is de samenwerking met INCO opgezocht voor de realisatie. 

Het gebouw is hierbij voorzien van een nieuwe warmtepomp. De warmtepomp voorziet de school in het voor- en naseizoen in verwarming door middel van vloerverwarming. Ook is de vloerverwarming binnen de school zo omgebouwd dat de warmtepomp in de zomer periode kan omschakelen naar koeling. Dit heeft INCO gedaan door de motoren, regelingen en kamerthermostaten te vervangen. Hierdoor heeft de school in de zomerperiode vloerkoeling. Ook is de luchtbehandelingskast voorzien van een change over blok en nieuwe duurzame ventilatoren. Door het change over blok zorgt de luchtbehandelingskast in de zomer voor koeling.

Ga terug naar het overzicht

© 2023 Advilateur | Instalweb.nl